Onboarding: jak probíhá adaptace nováčků v E-Consulting

Začátek pracovního procesu či změna zaměstnání jsou velký krok do neznáma. Chcete vědět, co vás čeká po nástupu do E-Consulting Czech? Přesně to se v článku dozvíte.

Jak vypadá pracovní pohovor?

Na pohovoru si každého uchazeče proklepneme testem, který se skládá z všeobecných otázek, odborného testu a anglického překladu. Po otestování následuje příjemný rozhovor s manažerkou, která kandidáta blíže seznámí i s naší firemní kulturou.

Aby potenciální kolega dobře zapadl, nesmíme zapomínat ani na lidskou stránku. V kanceláři si totiž zakládáme na přátelské a otevřené atmosféře – a proto nám záleží na tom, aby nový kolega měl nejen potřebné znalosti, ale také se snadno začlenil do týmu.

První den v práci

První den v práci se není čeho bát – nováček se seznámí s týmem, který ho hned přijme pod svá křídla. Nejdůležitější pravidlo prvního i všech dalších dnů zní: Neexistuje hloupý dotaz.

První týden v práci

Po prvním týdnu v práci už má nováček v hlavě spoustu informací. Panuje u nás upřímná komunikace, a proto vám upřímně řekneme, že nikoho nešetříme. Nebudeme vám ani tvrdit, jak je začátek jednoduchý. Pokud ale rádi čerpáte nové znalosti, tak se máte na co těšit, protože vám parta našich odborníků předá nové vědomosti.

Nejde o jednu informaci za druhou, ale o jednu informaci, bez které by ta druhá nedávala smysl. Zaučení funguje podobně jako základní škola, kde vás nejdřív naučí čísla a až poté sčítání a odčítání.

Abychom věděli, jak se obě strany cítí, po prvním týdnu nového člena čeká první zpětná vazba. Sejde se s nadřízeným, který předává zpětnou vazbu za celý tým. Na schůzce se nadřízený také ptá nováčka, jak se u nás cítí a jak se mu spolupracuje s ostatními.

Tyto schůzky během prvního měsíce probíhají na týdenní bázi. Kdyby se objevila nějaká nesrovnalost, nováček alespoň hned ví, na čem může máknout.  

Osobnímu růstu se v E-Consulting zkrátka nelze vyhnout.

Zkušební doba

Po měsíci se pravidelné schůzky konají 1× za 2 týdny, abychom případné nesrovnalosti odchytili včas.

Jakmile uběhnou 3 měsíce, už se nejedná o nováčka, ale plnohodnotného člena našeho týmu.

Které pozice u nás najdete?

  • Asistent: Jedná se o pozici pro úplné nováčky v oblasti účetnictví i mezd. Pozice jako dělaná pro absolventy. Asistentům na začátku věnujeme spoustu pozornosti, péče a hlavně vědomostí. První měsíce jsou náročnější, ale jakmile nováček pochopí souvislosti, má možnost posunout se na juniora.
  • Junior: Na této pozici pracují zběhlejší uchazeči s roční praxí v oboru. Hlavní náplní jsou měsíční kontroly a kontroly po našich asistentech. Když se člověk chce posunout dále, neměl by zapomínat na roční závěrky, které jsou jedním z milníků pro přechod k seniorům.  
  • Senior: Senioři u nás zastřešují přidělené zakázky díky své komplexní znalosti účetnictví a daní. Pomáhají juniorům i asistentům a kontrolují zpracování celé zakázky. 

Pokud jsme vás zaujali, mrkněte na naše pracovní příležitosti.

Bára Adamcová
Office manager
Další články autora

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.