Od studentských zaměstnání k plnohodnotné práci

Začínat kariéru od začátku je vždy náročné. Sylva se do toho však pustila rovnýma nohama. Je spolehlivá, usměvavá a rozhodně se nebojí říct svůj názor. Zajímalo by vás, jak se začíná v E-Cons? Přečtěte si náš rozhovor.

Sylvo, proč sis vybrala E-Cons?
Předtím jsem dělala příliš administrativně obecné pozice a chtěla jsem se více profilovat. Pracovala jsem například v jedné velké firmě, kde jsem zajišťovala přístupy do budov a podobně. Brzy jsem zjistila, že to nemá budoucnost.

A ty jsi účetnictví studovala?
Studovala jsem na zemědělce podnikání a administrativu (ČZU). Ten obor mi dal základy účetnictví. Nejbližší mi ale jsou mzdy.

Z jakého důvodu?
Je to práce s lidmi a z mého pohledu je to dynamičtější práce.

Hlásila ses při hledání nové práce i na jiná místa?
Prošla jsem třemi pohovory a ze dvou jsem získala nabídku práce.

Musela jsi tedy odpovídat na oblíbenou otázku, "kde se vidíte za pět let?"
Samozřejmě (smích) na tu došlo také při pohovoru do E-Cons a naprosto chápu, proč se na to zaměstnavatel ptá. Odpověděla jsem, že za pět let bych chtěla být kvalifikovanou mzdovou účetní. Přesunout se od studentských zaměstnání k plnohodnotné práci.

Takže jsi tady vlastně nastartovala kariéru. Jak takový proces v E-Cons probíhá?
Tady mám přiděleného patrona, se kterým klasicky postupuju od obecnějších věcí k odbornějším a zaučuju se. Za ten měsíc jsem nejvíc nadšená z kolektivu. Přestože momentálně spíš přidělávám kolegyním práci, tak jsou ke mně maximálně vstřícné a obětavé. V jiném zaměstnání se mi například stalo, že se mi po nástupu neměl kdo věnovat a připadala jsem si bezprizorní. V E-Cons mám od začátku jasně daný plán, jak se budu zaučovat a podle něj se s kolegy řídíme.

Takový způsob ti vyhovuje?
Je pravda, že jsem nebyla zvyklá fungovat podle podrobně naplánovaného kalendáře. Ale teď vidím, že tu není možné fungovat bez přesného plánování. Je to příprava na dobu, kdy budu fungovat samostatně a nebudu si moct dovolit zapomenout na nějaký termín, a tím třeba ohrozit klienta.

Láká tě možnost kariérního růstu v E-Cons?
Prozatím mě to samozřejmě láká velmi, ale jsem tu měsíc. Nicméně je mi velmi sympatické, že postup na vyšší pozici je předem jasně daný a dopředu vím, co pro to musím udělat a jak se musím profilovat.

Co se tě na E-Cons za ten měsíc nejvíc překvapilo?
Oslovilo mě, že firma s takovým rozsahem zakázek nemůže zůstat pouze u základních technologií, a iniciativně se vydává cestou vlastního vývoje.

Je pravdou, že se tu tvoří spoustu nových projektů. Chtěla by ses do něčeho podobného zapojit?
Určitě ráda, ale prozatím mám před sebou hodně práce se zaučováním. Je ale velmi příjmné vědět, že v E-Cons mám možnosti, které člověku nedovolí ustrnout.

Sylvo, díky za rozhovor a hodně úspěchu u nás!
Já také děkuji.

Sylva Púčiková, Payroll Consultant Assistant

Petr Pavlíček, Gábina Míšková

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.