Nejsem typ, který by toužil po manažerském postu

S Aničkou Rubínovou jsme se sešli jednoho slunného květnového odpoledne u nás v E-Cons. Jde o mimořádně pracovitou slečnu, která překvapí svou upřímností a schopností nakazit lidi dobrou náladou. Anička u nás pracuje jako zkušená mzdová seniorka, a v rozhovoru nás ohromila svým přehledem kultury, zejména muzikálů. Jakého autora má nejradši? A jaký herec je pro ni nejzajímavější? Více v našem rozhovoru.

Aničko, jak dlouho pracuješ v E-Cons?
Dva a půl roku.

Odkud jsi vlastně přišla?
Pracovala jsem 12 let v outsourcingu, ale nedělala jsem pouze mzdy. Poskytovala jsem především právní servis. Až později jsem se zaměřila na mzdy.

Jak ses o E-Cons dozvěděla?
Bylo to na doporučení kamarádky.

Na jakou pozici jsi nastoupila?
Na pohovoru jsme se podle náplně práce rozhodli, že začnu jako junior, ale od začátku jsem počítala s tím, že pokročím na seniorní pozici.

Vím, že ráda chodíš do divadla. Co tě nejvíc baví?
Mám moc ráda muzikály. Nebráním se ani činohře, ale pro muzikály žiju. Kombinace herectví, tance, zpěvu, muziky, to je to, co se mi nejvíce líbí.

Jak často se na nějaký muzikál vypravíš?
Snažím se jednou až dvakrát do měsíce. Ale ne v době ročních uzávěrek (smích). Za muzikálem si zajedu i mimo Prahu.

A co nějaký oblíbený autor nebo herecký favorit?
Celkově mám ráda Andrew Lloyd Webbera, nejvíce jeho Cats. K oblíbeným patří i West Side Story. Herecky obdivuju Honzu Kříže. Kdo se nezajímá o muzikály ho, ale nejspíš nebude znát.

A kromě muzikálů. Co ráda děláš?
Často odpočívám u knížky. Ráda čtu Dickense nebo Austenovou, ale celkově si raději vybírám spíš něco odpočinkového, abych mohla po práci úplně vypustit, protože adrenalinu si v E-Cons užiju dostatečně.

Co ti E-Cons vlastně, mimo pracovní zkušenosti, dává?
Hodně mě baví školení nových nebo méně zkušených kolegů. Jako introverta mě nikdy předtím nenapadlo, že by mě něco takového mohlo naplňovat a inspirovat. Těší mě pak především sledovat jejich progresivní vývoj.

Jak by ses chtěla profilovat do budoucna, když jsi už nyní na seniorské pozici?
Nejsem typ, který by toužil po manažerském postu. Raději bych se dále specializovla na mzdy a stala se ještě větším odborníkem.

Nezbývá než popřát, aby se ti to podařilo. Díky za rozhovor.
Já děkuju za přání i rozhovor.

Anna Rubínová, Payroll Consultant Senior

Petr Pavlíček, Gábina Míšková

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.