Hana Vejpravová

Už je to pár let, co jsem nastoupila jako mzdová asistentka do firmy E-Consulting Czech; s velkými očekáváními. Nejsem "Pražanda", ale pocházím od Hradce Králové, takovým jako já se v Praze říká „NAPLAVENINA“. Přestěhovala jsem se a změnila svůj život ze dne na den. 30. 6. 2010 jsem byla naposledy ve své někdejší práci v Jaroměři a 1. 7. 2010 jsem nastoupila do mého stávajícího zaměstnání.

Ale teď se trošku vrátím. JÁ a můj pohovor v E-Consulting Czech. Když jsem hledala práci na internetu, procházela jsem inzeráty a více méně jsem koukala po asistentských pozicích (měla jsem zkušenosti se zpracováním mezd, s účetnictvím a hlídáním provozu firmy, byla jsem kdysi takový Ferda mravenec, práce všeho druhu).

Toto jsem chtěla změnit!

Když jsem našla inzerát firmy E-Consulting Czech, tak jsem okamžitě věděla – ano, tohle chci dělat, tohle je to pravé. Přihlásila jsem se na pohovor, ozvali se do týdne. Když jsem přišla do firmy, tak jsem dostala mzdový test a i když jsem mzdy dělala, tak mě hóódně polévalo horko. Po dopsání testu si mě vzala do parády tehdejší HR – Kateřina Kučerová. To jsem se zapotila podruhé, ale neodradilo mě to a nedala jsem se. Když jsem odcházela, tak jsem byla tak trošku rozladěná, myslela jsem si, že nedostanu šanci. A ejhle na zpáteční cestě ve vlaku mi Kateřina volala, že by mě ráda pozvala do druhého kola. Byla jsem velmi šťastná. A pak už to šlo ráz na ráz. Během měsíce byla ruka v rukávě.

Krev a pot

1. 7. 2010 jsem nastoupila do vytoužené práce v Praze, na Václavském náměstí. Po měsíci jsem se probudila. Práce, kterou jsem si vysnila, tak byla krev a pot. Nevím, jak někdo může říkat, že mzdovky jsou staré báby, které první 2 týdny v měsíci rádoby dělají mzdy a druhou půlku měsíce se „kopají nudou do …“ Tak takhle to v E-Consulting Czech rozhodně nechodí. Jelikož to, co dělám, je pro firmu hlavní podnikání a tudíž to nelze srovnávat s běžnou režijní účtárnou. Proto jsou pravidla poněkud jinak nastavená. To byla jedna část tvrdé reality, druhou částí bylo ne úplně příjemné prostředí, dané nestabilním kolektivem. Fluktuace byla dost velká a jednoho krásného dne v září roku 2010 jsem v kanceláři seděla sama a moje kolegyně nepřišly, tedy ve firmě zůstal pouze management a JÁ. V následujících měsících však nastoupil nový manažer, který vnesl do týmu jiný život a dal mu nový směr. Pak nastoupila řada dalších nových lidí, kteří tvoří současný kolektiv se skvělou pracovní atmosférou. I v době krize firma rostla a nabírala nové klienty i zaměstnance.

Jsem tu a jsem tu ráda

Milí čtenáři, rok jsem si zvykala na to, že zpracovávám komplex 9 firem, který je ještě navíc československý. Takže nejen, že jsem se učila a hledala způsob, jak mít vše v pořádku, ale i novou legislativu. Slovenská legislativa je s naší dost podobná a tak to svádí na ni pohlížet jako na českou. V jeden okamžik jsem si myslela, že se z toho zblázním. Ale přežila jsem to, jsem TU a jsem tu ráda. Po dvou letech jsem se stala rovnocenným členem mzdového týmu. A moji mílí, nelituji ani dne ani slzy a doufala jsem, že se brzy stanu nejmladším seniorem v oddělení!

Seniorem jsem se stala 1. 4. 2013.  Je zde kolektiv, který je z části mladý věkem a z části mladý duchem.

Payroll Manager

Vzpomínám si, jak jsem v roce 2013 snila, že se stanu mzdovým seniorem a záhy jsem se jím stala. A přiznám se, že mě v té době vůbec nepřišlo na mysl, že bych jednou mohla vést celé mzdové středisko E-Consulting Czech. A stalo se tak přesně 1. 7. 2016, jsem Payroll Manager. Můje původní odpovědnost, zaměřená na moje zakázky se modifikovala na odpovědnost za celé mzdové oddělení, za můj tým, za jeho rozvoj a náběr nových kolegyň a kolegů.

Hana Vejpravová

Payroll Manager

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.