Chci si užít každý den!

Petra Kašperková je jedna z nejvšestrannějších z E-Cons. Přečte skoro každou knížku, chodí často do divadla, sportuje, cestuje po světě a u toho všeho samozřejmě pracuje. Co je pro ni nezbytné, aby ji její práce bavila? A co dalšího na sebe prozradila? Přetěte si náš rozhovor.

Petro, ty jsi k nám nastoupila před třemi lety, je to tak?
Ano, bylo to na "Apríla".

A proč právě sem do E-Cons?
Napadá mě hned slovo "útulnost". Tak to tady na mě při přijímacím řízení působilo. Také na mě zapůsobil přístup k lidem, který byl již při přijímacím pohovoru otevřený a upřímný. Tím se E-Cons odlišovala od ostatních pracovních nabídek, které jsem měla.

Našla bys kromě toho i jiný rozdíl?
V E-Cons pracujeme v týmu. Dříve jsem měla zakázku, kterou jsem musela zpracovat od A do Z. Tady se na ní podílíme a můžeme se i různě zastoupit. Mám tu obrovský prostor pro rozvoj a taky cítím, že si tu sami navzájem vážíme jeden druhého.

Co myslíš tím obrovským prostorem?
Rozvoj je dán samotnou oblastí účetnictví. Člověk se rozvíjí a stále se učí, protože se stále mění legislativa. Tady je skvělé, že můžeme absolvovat externí školení, a zároveň sami přednášíme méně zkušeným kolegům.

Takže, stále se rozvíjet. To je Tvá životní filozofie?
Vlastně ano. Před devíti lety jsem odletěla na jazykový kurz na Maltu, a tam mi hostitelka řekla krásné motto: "Žij každý den, protože se nikdy nevrátí. A žij ho tak, abys nikdy nelitovala, že jsi ho prožila." Tím se snažím řídit.

Jaký takový den jsi v poslední době prožila?
Právě že každý. Dělám práci, která mě těší, a to je pro mě obrovsky naplňující. A pak mám taky pětiměsíční štěňátko!

Zabírá ti hodně času?
Teď ano. Nejde  jen o venčení, ale podstupuju s ním i výcvik a trénink.

Ale taky jsi byla nedávno v Americe.
Mám moc ráda cestování. Mám procestovanou Evropu, ale do Ameriky jsem chtěla asi poslední tři roky. Tady v E-Cons jsem potkala kolegyni, se kterou jsme konečně odcestovaly.

Kde jste všude byly?
Odletěly jsme do San Francisca, pak do LA, San Diega, autem ke Grand Canyon, do Údolí smrti a zpět do San Francisca. Podívaly jsme se taky třeba do Universal Studios v LA.

To zní skvěle. Tak doufám, že se zase někam brzy podíváš. Petro, děkujeme za rozhovor.
Já děkuju.

Petra Kašperková, Accounting Consultant Senior

Petr Pavlíček, Gábina Míšková

Zaujal vás náš článek? Podělte se o něj s ostatními:

Všechny rubriky

Pokud se vám náš článek líbí, podělte se o něj i s jinými.